Ügyféladatok és beszélgetések törlése
Hogyan törölhet véglegesen egyéni ügyféladatokat vagy beszélgetési előzményeket (GDPR 17. cikk).
Utoljára ellenőrizve: 2026-07-20
A Zentor App több törlési funkciót is kínál a Chatbot" → ügyfélprofilok területén: egy ügyfél törlése, egyes üzenetek vagy teljes beszélgetési történetek törlése.
Lépésről lépésre.
- Ügyfélprofil megnyitásaKeresse meg a "Chatbot" részben az adott ügyfél ügyfélprofilját.
- Ügyfél törlése.Kattintson a "Ügyfél törlése" gombra. Opcionálisan, a kapcsolódó időpontfoglalásokat is törölheti.
- Alternatív megoldás: csak a előzmények törléseA beszélgetés történetének törléséhez (az ügyféladatok megmaradnak), használja a megfelelő opciót a beszélgetés nézetében.
- Alternatív megoldás: Törölje a sessiont, beleértve az ügyféladatokat.Egy másik opció a munkamenet, az összes üzenet és a kapcsolódó végfelhasználói adatok együttes törlését végzi el egyetlen műveletben.
- Törlés megerősítése.Kérem, erősítse meg a törlési műveletet – ez visszafordíthatatlan.
Várható eredmény.
A kiválasztott adatok véglegesen törölve lettek az adatbázisból; egy audit napló bejegyzés rögzíti a törlés időpontját és mértékét.
Gyakori hibák.
Szeretném töröltetni az összes bérlőimet/számláimat, de nem találok erre egy funkciót.
Ok.: Egy bérlő teljes törlése nem része a felhasználói felületen elérhető funkcióknak – ezt kizárólag a Zentor a master admin felületen keresztül végezheti el.
Megoldás: Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Zentorral, ha azt szeretné, hogy a fiókját teljesen töröljék.
Szeretném, ha az ügyféladatokat egy meghatározott időtartam után automatikusan törölnék.
Ok.: Bár egy tárolási időtartamot be lehet állítani, az jelenleg nem érvényesül automatikusan – nincs hozzá automatikus törlési folyamat.
Megoldás: Törölje a vásárlói adatokat manuálisan a fent leírt funkciók segítségével, addig, amíg további utasítások nem érkeznek.
Törlést végeztem el, és szeretném visszaállítani az adatokat.
Ok.: A törlés egy valódi, végleges adatbázisból történő törlés, amely nem rendelkezik "papírkosár" funkcióval.
Megoldás: A visszaállítás nem lehetséges – minden törlés előtt gondosan ellenőrizze, hogy mely adatokra vonatkozik.